O V E R

Ik ben Aidan Vernee. Derdejaars student Filmregie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Ik maak film, beeldende kunst en van alles daartussen in. Ik ben de laatste tijd veel bezig met interdisciplinaire samenwerkingen met muzikanten. Ik hou van ondernemen, ben een harde werker en een perfectionist. Dat maakt dat ik zo geniet van wat ik doe. Als je nog beter wilt weten wie ik ben kijk dan gerust mijn Zelfportret.

Mijn favoriete films zijn:

The Social Network (David Fincher)
Als tiener greep deze film me bij de lurven. Een spannend verhaal over vriendschap, succes, passie en loyaliteit. En dan ook nog gefilmd door een van de meest perfectionistische en gestileerde regisseurs van de 21e eeuw. Ik heb de film inmiddels ruim 20 keer gezien.

Children of Men (Alfonso Cuarón)
Ook een film die me op vroege leeftijd al wist te vangen met zijn omvangrijke thematiek. Een film over de kern van het leven: hoop. Cuarón is net als Fincher een erg gedetailleerde regisseur. Met zijn verfijnde art-direction, cameravoering en mise-en-scène weet Cuarón een van de meest geloofwaardige Science-fiction werelden neer te zetten die in films ooit gemaakt is. (Wat mij betreft natuurlijk).

Advertenties